niedziela, 21 kwietnia 2013

RudeMaker Ska Zine – první číslo je venku!



Po mnoha potížích a odkladech je venku první číslo RudeMaker ska zinu. Jde o zin s hudbou, která má své kořeny na Jamajce, především o ska.

Jestli máš rád oldschoolové ziny dělané stoprocentní domácí metodou, tak RudeMaker se ti určitě zalíbí! A co zajímavého najdeš uvnitř? Především rozhovory. Více než 35 stránek formátu A4 s rozhovory, které ještě nikdy nebyly publikované, a to jak s polskými, tak se zahraničními kapelami. Kromě ska se zde našlo místo i pro soul, reggae a early reggae.



Bobby Sixkiller (Francie) – o hraní s největšími legendami a o stahování hudby z internetu jsme si povídali s basakem kapely Borisem.

Samostalni Referenti (Srbsko) – Fefe, zpěvák „poslední ska gardy” z Bělehradu vypráví o nadavání na politiky, vztazích mezi Srby s Chorvaty a taky o tom, proč mají opravdu veliké koule.

Krzysztof Gajewski i Reda Haddad – Tvůrci filmu „Ska Delight. The 4th Wave” odpovídali na otázky o tom, kdo sponzoruje jejich projekt, jak je možné, že se krátký film o jednom umělci transformoval v celovečerní snímek o mezinárodní ska scéně a také o ska jako o „hudebním matrixu“.

Panna Marzena i Bizony – Marek (zpěvák) a kytaristi Kuba a Bocian povídají o historii nahrávání prvního CD, o rodinných vztazích mezi členy kapely a pohledu na různé druhy hudby.

Las Melinas – Zpěvák Bishop vypráví o nahrávání nového CD, koncertech v zahraničí, návštěvách jednoho slezského města a o hudebních inspiracích celé kapely.

Sari Ska Band – zpěvák Sylvo a basák Kornel odpovídali na otázky o festivalu v Zorách, lokální scéně a… o dechovce!

Samozřejmě to není všechno!

Jestli si chceš objednat náš zin, piš na adresu: rudemaker.skazine@gmail.com. Pošleme ti všechny důležité údaje k zaplacení. Cena zinu – 2 euro, poštovné do zahraničí 1,5 euro.

fb

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz